WAAR KOMEN ZELFMOORDGEDACHTEN VANDAAN?
Regressie- en Reïncarnatietherapie spoort ze op
Mensen lopen er niet graag te koop mee, wanneer ze zelfmoordgedachten hebben. Het vertellen aan de omgeving resulteert vaak in goedbedoeld advies of mooie oneliners. In het ergste geval geeft iemand, door openheid van zaken te geven, zijn controle weg over zijn leven: de omgeving houdt hen nauwlettend in de gaten op mogelijk iets wat op zelfmoord zou kunnen uitlopen. Iets wat eerst zich binnenin afspeelde, begint nu opeens ook buiten rondom afgespeeld.
Steeds frequenter en langduriger
Zelfmoordgedachten kunnen heel kort zijn, in de trant van:”Ik heb er geen zin meer in, van mij hoeft het leven niet meer, ik ben er zo klaar mee, etc.” Zelfmoordgedachten kunnen ook vaker achter elkaar heel kort zijn, zoals:”Als mij dit weer niet lukt, ben ik echt mislukt en dan hou ik ermee op.” Zwaarder wordt het als dit op meerdere vlakken begint te spelen. Vaak weet de persoon zelf niet meer waardoor de depressie komt of waar het ‘gat’ nu zit.
Het geloof dat de pijn nooit meer overgaat
Het belangrijkste probleem bij zelfmoordgedachten is het geloof dat het niet beter zal worden. Logisch dat je dan dit soort gedachten krijgt. De pijn, de woede, het verdriet, de desillusie: het is teveel. En er is geen weg eruit.
En toch kunnen er hele grote veranderingen diep van binnen optreden wanneer je naar de kern van het probleem gaat. En dat betekent geeneens dat deze zelfmoordgedachten en -gevoelens pas weggaan als je alle problemen hebt opgelost. Het zit vaak simpeler in elkaar.
Regressietherapie spoort ze op en trekt de wortel eruit
Regressietherapie kan heel snel werken voor iemand die met zelfmoordgedachten rondloopt. Veel zware ladingen kunnen in enkele sessies al verdwijnen. Vele inzichten kunnen er verkregen worden. In de praktijk komen onderstaande zaken geregeld voor bij iemand met deze gedachten:
Entiteiten die niet overgegaan zijn en zijn blijven hangen bij iemand/Deelpersoonlijkheden of losse ervaringen in het leven waarin enorm veel boosheid of verdriet is geweest wat nog niet is opgelost, vrede mee gemaakt is.
Veel somberheid, depressieve gevoelens in de familie.
Tijdens de conceptie, via vader en/of moeder
Tijdens de zwangerschap, via moeder
Tijdens de jeugd
In de voorouderlijke lijn speelt het ook een thema/in vorige levens zijn er meerdere levens afgesloten, waarin men niet het leven kon leiden wat men voor ogen had.
Uit de voorouderlijke lijn/vorige levens zijn er overtuigingen meegenomen, die te maken hebben met bv. 'Het heeft allemaal geen zin meer’ of ‘Niemand zit op mij te wachten, wat voeg ik nou toe aan het leven?’.
Zelfliefdegedachten
Het punt waarop het wat moeilijker kan worden is het punt wat te doen als de focus niet meer op ‘de dood’ als zijnde ‘de Bevrijding’ ligt. Daarin kan het mogelijk belangrijk zijn om therapieën te volgen die te maken hebben met het verbinden met de nieuwe persoon in de toekomst. Wat zou deze persoon doen als die zou kunnen en mogen doen wat hij/zij zou willen? Vaak zit er in iemand die rondliep met zelfmoordgedachten iemand die weer andere mensen met deze thematiek kan helpen, o.a. doordat ze de juiste snaar weten te raken bij de ander of dat ze gelijk vertrouwen opwekken bij de ander. Vaak zit er juist iemand ‘onder’ de zelfmoordgedachten die juist heel sterk van het leven houdt en naar het leven verlangt. Vaak is de intensiteit en de hoeveelheid leven die men voorgeschoteld krijgt iets teveel van het goede om goed doorleefd te worden.